Grup Genç, 25. yılında klasiklerle döndü: Ümmet için hep ‘Birlikte” - Orhan Turan

Gazeteci Orhan Turan'ın kişisel sitesi

Cuma, Mart 30, 2018

Grup Genç, 25. yılında klasiklerle döndü: Ümmet için hep ‘Birlikte”


FETÖ’nün ihanet girişimi sonrası “Birazdan Gün Doğacak” klibiyle direnişi destanlaştıran Grup Genç, bu kez özel albümü için çektiği “Birlikte” adlı kliple büyük beğeni topladı. 
"Birlikte" adlı klipten ekran görüntüsü.
FETÖ’nün ihanet girişimi sonrası hazırladıkları 15 Temmuz marşı “Birazdan Gün Doğacak” çalışmasıyla büyük beğeni toplayan Grup Genç, geride bıraktığı 25 yılı, unutulmaz eserlerin biraraya toplandığı sürpriz bir çalışmayla taçlandırdı. 1999’a kadar yayınlanan ilk 4 albümdeki eserleri yeniden yorumlayan grup, 21 eserin yer aldığı “Yılların Ardından” adını taşıyan albümünü 30 Mart’ta sevenleriyle buluşturdu.

25 YILA ÖZEL BESTE
Albümün 25. Yıl özel bestesi ise yine birlik ve beraberliğe vurgu yapan “Birlikte” adlı çalışma oldu. Yotube’ta büyük beğeni toplayan “Birlikte” eserinde, savaş ve saldırılarla parçalara bölünmek istenen İslam dünyasının, birlik ve kardeşlik içinde krulan oyunları bozacağı mesajı veriliyor.

YENİ ALBÜM ÇIKTI
1993’te ‘Şehadet Vakti, 1994’te ‘Kan Toprağa Düşünce’ 1997’de ‘Yüreklere Yürüdük’ 1999’da ‘Sevdaları Yaşamak’ 2002’de ‘Yarının Adı Umut’ ve 2010’da ‘Sözü Var’ adlı albümlerle dinleyicilerine seslenen grup, İzzet Okumuş, Murat Polat, Mahir Arslan ve İsmail Ergenler’den oluşuyor
Yeni albümü 30 Mart’ta sevenleriyle buluştu.
"Yılların Ardından" adını taşıyan albüm kapağı.
Zor yıllara ezgilerle direndiler
Grup 25 yılda 6 albüm çıkardı. 6 albümün tümü Türkiye’nin sancılı dönemlerine tanıklık etti. 28 Şubat sürecinin en çetin süreci Grup Genç için aynı zamanda en üretken yıllar oldu. Türkiye Müslümanlarına başörtüsü, üniversite, yasaklarının sıkı biçimde uygulandığı, Kuran kurslarının kapatılıp, soruşturmaların açıldığı 1996-2002 arasında, grup albümlerini peşpeşe çıkartı. Bu dönemde “Örtü Uğruna” gibi ezgiler başörtüsü direnişinin sembol eserlerinden biri oldu.
Yüreklere Yürüdük albümü 1997’de, Sevdaları Yaşamak 1999’da ve Yarının Adı Umut 2002’de yayınlandı. Bu noktaya kadar, sesi ve Grup Genç’i Grup Genç yapan besteleriyle Abdullah Taşkıran gibi isimler de grupta yer aldı.

Klasikler nasıl ortaya çıktı
Bu süreci Grup Genç, itina ile hazırlanmış albüm kartonetinde şöyle anlatıyor:
27 Şubat 2012, bir ”Mevlid Kandili” akşamı…
Dünlerde, inancı ve umudu yeşertmek için ses verdiğimiz şarkılarımızın soluğunu yarınlara ulaştırmaya karar verdiğimizde, yorularak ve yoğrularak, kendimizden geçerek ve kendimize varana dek bir yol yürüyeceğimizi az çok kestirebiliyorduk. Ancak bu denli uzun süreceğini tahmin etmemiştik doğrusu. O akşam “Bismillah” dediğimizde, bir kez daha müzik ve hatıralarla örülü bir yolculuğa çıkmış olduk. Bu yolculuğumuza o kadar dost ve arkadaş ortak oldu ki… 

25. Yıl özel bestesi “Birlikte”Albümün 25. Yıl özel bestesi ise ümmetin birlik ve beraberliğine vurgu yapan “Birlikte” adlı çalışma oldu. Yotube’ta büyük beğeni toplayan “Birlikte” eserinde, savaş ve saldırılarla parçalara bölünmek istenen İslam dünyasının, “birlik ve kardeşlik içinde kurulan oyunları bozacağı” mesajı veriliyor. 
Birlikte
(Söz-Beste İzzet Okumuş) Zalimlerin karşısındaMazluma kol kanat olman gerekBir ümmet olursak İbrahim gibiYılmaz yıkılmaz hiçbir yürekDünden yarına güzel günlereBirlikte yürümek yürümek gerekBurdan Öte’ye Selam Yurdu’naBirlikte yürümek yürümekYürümek gerekİman amel ve sabırlaZulmete o Nur’la direnen gerekKendinden önce kardeşim dersenAllah yolunda sevmek bu demek

Albümde hangi ezgiler varCD 11-YOLUN YOLUM2-UMUDA SÖZÜM3-ÖZGÜRLÜK TÜRKÜSÜ4-ŞEHİTLER ÖLMEZ5-MESCİD-İ AKSA6-SABIR DÜŞTÜ7-ŞEHİDAN EY8-COŞKU9-KAN TOPRAĞA DÜŞÜNCE10-ÖRTÜ UĞRUNA11-ASRA AĞIT CD 212 – BİRLİKTE (25. YIL ESERİ)13 – KARA ZULÜM14 – YÜREKLERE YÜRÜDÜK15 – SLOGAN16 – FERMAN17 – KIZIL LALE18 – ÇAĞIRIRSIN19 – ARDINDAN20 – ANADOLU’DAN FİLİSTİN’E21 – SEVDALARI YAŞAMAK22 – ÖLÜM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren mesajlar silinecektir.