PKK, etek fistan giyip korucu evini bastı - Orhan Turan

Gazeteci Orhan Turan'ın kişisel sitesi

Pazartesi, Şubat 16, 2015

PKK, etek fistan giyip korucu evini bastı

Türk terör tarihinde ilklerden biri Pazar gecesi (15 Şubat 2015) Silopi'de yaşandı. Üzerlerinde kadın kıyafeti bulunan teröristler Silopi'de bir Geçici Köy Korucusu'nun evine ateş açtı.(Fotoğraf: PKK gençlik yapılanmasına bağlı örgüt sempatizanlarının, daha önce de etek giyerek sokak eylemlerine katıldıkları görülmüştü. Arşiv)
Orhan TURAN - TSK'nın internet sitesinden verilen bilgiye göre 15 Şubat Pazar gecesi saat 23.00'te üzerlerinde kadın kıyafeti bulunan teröristler bir eylem gerçekleştirdi. Olay TSK'nın sitesinde şu satırlarla yer aldı:

TERÖR TARİHİNDE İLK

"Üzerlerinde kadın kıyafeti bulunan yüzleri kapalı Bölücü Terör Örgütünün sözde gençlik yapılanmasına mensup 15 kişilik bir grup tarafından, Şırnak / Silopi İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde bir Geçici Köy Korucusu'nun evine, uzun namlulu silahlarla ateş edilmiş, açılan ateşe karşılık verilmesi üzerine bahse konu grup karanlıktan faydalanarak olay yerinden kaçmıştır. Açılan ateş sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır."


TSK'nın 15 Şubat, saat 23.00'da sitesinde yer verdiği açıklama.
EYLEMDE GİYİYORLARDI
Terör örgütü ve gençlik yapılanması daha önce, etek fistan giyerek polise saldırıda bulunmuş, bazıları da IŞİD’le çatışmaların sürdüğü Aynel Arap bölgesinden Türkiye sınırına girmek isterken güvenlik görevlilerince yakalanmıştı. Ancak örgüt ilk kez fistan giyerek bir eylem gerçekleştirmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren mesajlar silinecektir.