Darbe girişimi: SABAH'a 100 askerle geldiler - Orhan Turan

Gazeteci Orhan Turan'ın kişisel sitesi

Çarşamba, Temmuz 20, 2016

Darbe girişimi: SABAH'a 100 askerle geldiler

15 Temmuz darbe girişiminde SABAH'a yapılan baskının detayları: Jandarmadan 5 araçla gelen 100 hain, halkın üzerine araç sürüp ateş açtı. Etten duvarı geçemeyen cuntacıların tamamı sabah saatlerinde gözaltına alındı

Orhan TURAN - SABAH’ı ele geçirmek için 200 metre uzaktaki Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan 5 askeri araçla yola çıkan 100 darbeciye halk etten duvar ördü. Hainlerin planları ise, “Ya sen çekersin (silahı) ya da ben” diyen polisin dik duruşuyla bozuldu. 15 Temmuz gecesi MOBESE ve SABAH güvenlik kameralarının kaydettiği cunta girişimi şöyle gelişti:

ÖNCE KEŞFE GELDİLER

Beşiktaş’taki İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan gelen bir asker, halkın toplandığı bina önünde keşif yaptıktan sonra yeniden yakındaki kışlaya döndü. Gelişme üzerine SABAH Güvelik amiri Hamdi Yılmaz, halkın yardımıyla yola barikat kurulmasını sağladı.

Halk SABAH için etten duvar ördü. Cuntacılar yolun açılması için gitti geldi.


YA SEN ÇEKERSİN YA DA BEN

15 dakika sonra biri rütbeli 3 silahlı asker, kurulan barikatın kaldırılması için yeniden bina önüne geldi. Darbeci komutan, Beşiktaş ilçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Turhan Başaran’a “Yolu aç, yoksa zorla açarız” diyerek gözdağı verdi. Tehdide boyun eğmeyen Başaran ise “Ya sen çekersin (silahı) ya da ben, ama bu yol açılmayacak” yanıtını verdi. Hainler yolun açılmayacağını anlayınca kışlaya tekrar geri döndü.

HALKIN ÜZERİNE DALDILAR

Darbecilerin yurt genelinde püskürtüldüğü haberleri sonrası halk 02:35 sıralarında yoldan çekildi. “Yolun açıldığı” bilgisini alan darbeciler bu defa 5 araç, 100 askerle kışladan bir kez daha çıktı. Buna karşılık halk yeniden yolu kapattı. Araçlardan rastgele ateş açmaya başlayan hainler ise askeri araçları halkın üzerine sürdü, onlarca kişi yaralandı, yol kenarındaki araçlar hasar gördü. 
Hainler, ateş açarak araçları vatandaşın üzerine böyle sürdü. 
Bazı vatandaşlar yaralandı. 


ÇALIŞMA OFİSİ’NE YÖNELDİLER


SABAH’a giremeyen hainler bu defa Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’ne yöneldi. Ancak Başbakanlık koruma polislerinin 00.00’dan itibaren yolu trafiğe kapatması, cuntanın buradaki planını da bozdu, bir kısmı Ertuğrul Sitesi’ne sığındı. Saatler sonra 100 hainin tamamı ele geçirildi. Otobüslerle emniyete götürülen şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise sürüyor. 
Komiser yardımcı Turhan Başaran (sağdan ikinci), polis memurları Ahmet Uğur, Metin Kumbaşlı ve Süleyman Aybaş halkla birlikte darbecilere direndi.

ALÇAK SALDIRI GÜVENLİK KAMERALARINDA



SABAH 20 Temmuz 2016 Çarşamba Sayfa: 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren mesajlar silinecektir.